Een overzicht van mijn activiteiten...

Dialezingen
Naast exposities en verkoop, verzorg ik dialezingen.

De galerie geeft een goed beeld van het materiaal wat ik zoal in huis heb. Projectie kan op verzoek digitaal plaatsvinden (dan wel graag de resolutie van de beschikbare beamer aan mij doorgeven), maar vooralsnog geef ik zelf de voorkeur aan analoge projectie. Gezien de positieve kritieken die ik na mijn voorstellingen mocht ontvangen, wordt dat kennelijk ook door een breed bezoekerspubliek gedeeld. Ik zet bij de lezingen mijn eigen middenformaatprojector(en) in. En - in alle bescheidenheid voor degenen die dit projectieformaat niet kennen -, deze wijze van presenteren is voor wat betreft kleurweergave en detaillering nog steeds onovertroffen. Wel dient een flink projectiescherm aanwezig te zijn; minimaal 2x2 m, het liefst groter.

Mijn lezingen zijn altijd op maat, met andere woorden: ik heb geen standaardseries “op de plank liggen”. In overleg met belangstellende verenigingen en dergelijke wordt een op de gelegenheid afgestemde presentatie gemaakt voor wat betreft lengte en samenstelling. Dat kan een algemeen verhaal zijn wat mijn werk in de breedte omvat, of een deelonderwerp van bijvoorbeeld sommige gebieden of landen.

Belangstellenden hiervoor zou ik willen verzoeken contact met mij op te nemen.

Recente presentaties die ik gehouden heb:
Natuurcentrum "De Schaapskooi", Schoonrewoerd;
Opening van de dinsdagmiddag-lezingencyclus in het Museon, Den Haag, september 2008;
Vereniging voor Natuur- en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee, november 2008;
Bij diverse (natuur)fotografenverenigingen.

Wedstrijden
Ik mag me gelukkig prijzen enige malen een ‘highlight’ te hebben behaald bij de verkiezing van de ‘Europäischer Naturfotograf des Jahres’ bij het GDT in Duitsland.

Publicaties
Natuurfotografie, ‘Leon Hermans: Ik ben een beschouwende fotograaf’ door Wim Broekman in De Fotograaf nr. 2, 2008 - pagina 37-39.

Taal / Language: NEDERLANDS / ENGLISH | CONTACT